Nr 7: "Pater Nosters Fyrplats" Nr 7: "Pater Nosters Fyrplats"

Litografier:
Unik Skrivmaskins-Konst.
Sven-Erik Johansson född 1951 och bosatt i Skärhamn på Tjörn. Han gör sina väldigt unika bilder med hjälp av en gammal el-skrivmaskin, eftersom han inte kan använda sina händer på vanligt sätt på grund av en CP-skada i barndome

Just den tekniken utvecklade Sven-Erik själv efter avslutad gymnasieutbildning i början av 1970 - talet. Hans konstverk består av tusentals skrivmaskinsbokstäver i många lager på varann plus ett gammalt, nästan utslitet färgband, för att få fram alla gråtonerna. Varje tavla tog mellan tre och sex månader att framställa. Han är troligen ensam om den tekniken.

Idag använder han sig av dator, när han skall framställa sina konstbilder då "tidens tand" har gått hårt åt hans gamla el-skrivmaskin. En Facit från 1964.

Dator - Litografier

Nr 10: "Vägen tillbaka"   (Bildserie + Text) Nr 10: "Vägen tillbaka" (Bildserie + Text)

Den här bildserien ett exempel på Sven-Eriks Dator - Konst. Han gjorde den här bildserien efter en svår lunginflammation 1988. Han låg på sjukhus i nästan fyra månader och sover sedan dess med en ventilator. Det är en maskin, med näsmask, som hjälper honom att "vädra ut" koldioxiden ur lungorna. Han blir då mycket piggare och kan leva ett mer aktivt liv.

 

Klicka gärna på bilden och läs Sven-Eriks egen text som hör till hans bildserie "Vägen tillbaka", där han beskriver den svåra sjukhustiden och den mycket långa konvalescensen som följde därefter.

Arbetsbild från 1975. Arbetsbild från 1975.